Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z58d52e65n73a 15K26o67č86í

14. 9. 2013 19:22

Asi jste si spletl otce se synem, co ? 

Obama už taky dostal informace, že s největší pravděpodobností jeho zpravodajská služba se taky spletla a naletěla boudě, kterou na ni nastražili islámští fanatikové. !!!!;-D

0 0
možnosti

Autor je zřejmě dobře obeznámen se syrskými reáliemi a sbírka titulů napovídá, že nemá problém s analytickým myšlením. O to více mě překvapuje odvážná konstrukce " Alkajda, se kterou Asad spolupracoval v Iráku, na rozdíl od djihádistů, v Sýrii je produktem režimu Asada ..." Alavita Asad vytvoří sunnitské uskupení??? - tato míra vhledu se už blíží ideové náplni pověstné americké Tea Party.

Nicméně je mimo jakoukoli pochybnost, že situace v zemi je příšerná a je v zájmu všech normálních lidí ji co nejdříve ukončnit. Proč ale autorem vyzvihovaná opozice trvale osmítá účast na mírové konferenci?

Zdá se, že "humanitární zásah" našeho spojence v NATO je neodvratný - ale kde je plán pro 2.den po zásahu - to opravdu si myslíme, že džihádisté (ať už z al Kajdy, či Urus-Martanu) jo pro Damašek to nejlepší?

2 0
možnosti
Foto

Asi jeden z nejsubjektivnějších a nejmíň pravdivých článků co jsem na blogu iDnes četl.

4 1
možnosti

Z16d54e65n42a 57K95o33č94í

8. 9. 2013 10:57

Nedivte se, kdyby se podařilo američanům odstranit Assada, hledali by se noví adepti na státní správu - a autor tak jednoznačně dokazuje svoji bezmeznou servilnost ;-D!!

1 0
možnosti

Bohužel celý vývoj, a nejen v Sýrii, ale i Egyptě, jasně naznačuje, že jde o boj Islámu protti zemím, kde je ještě svoboda vyznání:

http://zpravy.idnes.cz/situace-na-sinaji-egypt-poslal-na-islamisty-vrtulniky-p12-/zahranicni.aspx?c=A130905_120026_domaci_jw

Takže opět žádné jaro, touha po svobodě a demokracii,ale tuhý islám, svatá válka a rozšíření zóny maximálního vlivu.

Proto mi stále více nesedí, ta angažovanost USA, už se přeci mockrát spálili - Afghanistánem a podporou odboje tuhých muslimů (zbraně, peníze, školení) pro SSSR, která se nakonec obrátila proti USA počínaje.

2 0
možnosti

Z34d49e80n67a 69K61o32č98í

8. 9. 2013 10:59

Za vším hledej Saudskou Arábii - nejvěrnějšího arabského přitele amerického - samozřejmě sunitského !!;-)

0 0
možnosti

J25a90n 54J78o93š46t

7. 9. 2013 10:29

Kdyby Asad používal v boji chemické zbraně, tak vzhledem k jeho množství kterým Sýrie disponuje, tam dnes už žádný boj není !!! Nasazení chemie se hodilo pouze povstalcům ....  na tuto jednoduchou dedukci stačí pouze selský rozum.

P.S. I kdyby jste měl pravdu, v současné situaci je jediné řešení rozprášit povstalce a pak "potichu" odstranit Asada. Vojenský zásah USA celou věc zákonitě pouze zkomplikuje .... viz např. Jugoslávie.

4 0
možnosti

Vynikající, jasný článek plný faktů. Skvělé. Pravdu možná vidí málko lidí, ale o to je jasnější.

1 2
možnosti

Kde jste ta "fakta" četl, prosím vás? Tohle vybájené lhaní na objednávku žádná fakta neobsahuje.

3 0
možnosti

Kromě toho, že článek je jednostranně zaměřený a přímo demagogický (autor se přitom nestydí si na podporu svých bludů brát do úst jméno demagoga Hitlerovy III. Říše Goebellse), tak mně při jeho čtení vstávaly vlasy na hlavě z použité češtiny a hlavně použitého slohu. Ten článek je tak "přečárkovaný", že věty ztrácejí smysl a je problém jim a návazně celému článku vůbec porozumět. Nehorázné prznění českého pravopisu a především českého slohu.;-€Rv;-€

3 0
možnosti

Hezká propaganda, bohužel jak to u propagand bývá, říkáte pouze A a na B zapomínáte :-)

7 1
možnosti

Jo autore, diskutující problematiku Sýrie znají daleko lépe než Vy a Vy nutně musíte lhát. Oni mají a vědí, že mají pravdu - stručně řečeno - psali to české noviny a jedna paní povídala.

2 3
možnosti

Ehm, nikdo neříká, že autor situaci nezná. Většinou zde diskutéři zpochybňují jeho popis té skutečnosti co zná. Mohu být odborníkem, ale to neznamená, že podávám nezkreslenou informaci.

Kde třeba rozebral spoluúčast Al-Kaidy na povstání a kde je rozebráno dilema zásahu USA - USA léta bojuje proti Al-Kaidě a nyní ji podporuje?

Kde je rozbor porevolučního vývoje v zemích oblažených arabským jarem kde byli svrženi diktátoři aby je nahradil diktát extrémního výkladu Koránu? Jak na to byly ekonomicky či sociálně země před "osvobozením a demokratizací" a po ní?

Prostě a jednoduše, říkat jen část pravdy je častokrát horší, než úplně lhát. 

A mimochodem, naše média jsou spíše proamerická a prorebelská, takže tam moc informací na podporu Asada nenajdete.

A chemický Asad až příliš připomíná chemického Aliho z vpádu USA do Iráku (tehdy také byla pravda, že "mají" ZHN).

2 0
možnosti

Můj bývalý student Syřan to vypráví docela jinak. U moci pan Assad podle něj proto, že má podporu Syrských občanů. Sám prý již uvažoval o demisi. Syřané ale nechtějí aby zemi uchvátili cizinci. Nikdo neví kdo a jaké národnosti jsou "povstalci", jak on říká - teroristé. A nikdo neví, kde najednou vzali tolik zbraní. Předpokládají, že se tam musely roky pašovat. V Sýrii mají část rodiny a nejsou schopni sem bezpečně dostat ani babičku, protože teroristé na okrajích měst střílí po všem co se pohne. Takže nevím v jaké bublině, nebo zemi za zrcadlem žije pan autor. Bylo by možná zajímavé, kdyby někdo udělal prověrku mezi teroristy a zjistil, odkud vlastně pochází. Mohlo by se zjistit, že opravdu nejsou Syřané a že se tedy o žádném povstání nedá mluvit. Ono totiž poznat Egyptského, Lybijského a Syrského Araba asi nebude na první pohled moc jednoduché a tak to média neřeší.

4 0
možnosti

J53a93r13a 76R14a16n57k

9. 9. 2013 21:31

Petre, zajimave je, ze kanadsti Syrane protestuji proti Asadovi, jsou vsichni pomyleni? Vas btvalt student urcite chce do CR dostat celou rodiny, bude Vam povidat, co chcete slyset:-/

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS